Jump to content
PortSIP PBX for Unified Communications
Thomas233

Calling from extension to another doesn`t work on Android client / QR scan code

Recommended Posts

Dear Portsip-Team,

just some dumb questions regarding your PortSip Android Client, latest version, i am having some problems in use.

I`ve configured an PortSIP server instance, v 12.1.0 running on Debian via docker. I really like the new UI very clean and comfortable!

After that I connected it with your Android Client by typing in credentials manually which worked.

There are two things I could not get up to work yet:

- While making a call directly from an extension to another extension - for example from "150" to "100" - from a Voip Phone (snom 300, configured with auto provisioning) works flawless, trying the same on anroid client ends with "Error: HTTP 404 not found". I am typing the extension number directly into the dialpad and then click on "call" and then get that error instantly. Calling to outside/external numbers work from both (I`ve set up an outbound rule when prefix is "0" the call is routed to outside trunk).

- Regarding the QR code scan feature on android client for setting up configuration: Where can I find the QR code which can be scanned on the server-side UI ?

Hope you have an idea of what I mean.

Thank you !

Best regards,
Thomas Tschofenig (we`ve communicated by e-mail in past but forum may be a better way)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/28/2020 at 5:48 AM, Thomas233 said:

Dear Portsip-Team,

just some dumb questions regarding your PortSip Android Client, latest version, i am having some problems in use.

I`ve configured an PortSIP server instance, v 12.1.0 running on Debian via docker. I really like the new UI very clean and comfortable!

After that I connected it with your Android Client by typing in credentials manually which worked.

There are two things I could not get up to work yet:

- While making a call directly from an extension to another extension - for example from "150" to "100" - from a Voip Phone (snom 300, configured with auto provisioning) works flawless, trying the same on anroid client ends with "Error: HTTP 404 not found". I am typing the extension number directly into the dialpad and then click on "call" and then get that

error instantly. Calling to outside/external numbers work from both (I`ve set up an outbound rule when prefix is "0" the call is routed to outside trunk).

- Regarding the QR code scan feature on android client for setting up configuration: Where can I find the QR code which can be scanned on the server-side UI ?

Hope you have an idea of what I mean.

Thank you !

Best regards,
Thomas Tschofenig (we`ve communicated by e-mail in past but forum may be a better way)

Hi Thomas,

Where did you got the HTTP 404 not found? Could you post the screenshot of the error here?

You will need configure the SMTP server first, then when you create the email, enter the email, the PBX will send QR code to the extension's email.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello,

i get it in the App when making a call from an registered extension to another extension like on the screenshot (ext. 150 is registered in app, calling to ext. 101 which is available too).

The error reported instantly is: "Error 404 / not found" in the app.

I`ve tried it with different extensions. On Voip phone it works.

Screenshot attached (its about the UI before clicking on "call" button), but I could not get one of the error due to the error disappearing too fast to catch it 😛

Thank you !

Screenshot_2020-03-30-13-38-08-622_com.portgo.jpg

Edited by Thomas233

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/2/2020 at 4:27 PM, Thomas233 said:

Hello,

i get it in the App when making a call from an registered extension to another extension like on the screenshot (ext. 150 is registered in app, calling to ext. 101 which is available too).

The error reported instantly is: "Error 404 / not found" in the app.

I`ve tried it with different extensions. On Voip phone it works.

Screenshot attached (its about the UI before clicking on "call" button), but I could not get one of the error due to the error disappearing too fast to catch it 😛

Thank you !

Screenshot_2020-03-30-13-38-08-622_com.portgo.jpg

 

Please ensure the callee extension is exits, do you use our PortSIP PBX?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

of course I use PortSIP as server backend. The extensions where online when testing.

This are my extensions in PortSIP UI:

image.thumb.png.f567810af746cf99db8e191a63ac8ff1.png

 

Thank you !

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/10/2020 at 2:29 PM, Thomas233 said:

Hi,

of course I use PortSIP as server backend. The extensions where online when testing.

This are my extensions in PortSIP UI:

image.thumb.png.f567810af746cf99db8e191a63ac8ff1.png

 

Thank you !

Could you please send email with your PBX management console URL and username, password, we will test on your server to check it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 4/15/2020 at 4:10 PM, admin said:

Could you please send email with your PBX management console URL and username, password, we will test on your server to check it.

 

Hello, yep thank you very much Email was sent (to sales) 🙂

Edited by Thomas233

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Thomas233 said:

Hello, yep thank you very much Email was sent (to sales) 🙂

We confirm the problem, that is because your sip domain contains the "-", you can try to remove it then will works fine.

We will fix it ASAP.

Thanks for report.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...